top of page

3. díl - Cesta na ostrov Veruda

Aktualizováno: 3. 8. 2023

Cesta na ostrov z Prahy do maríny Veruda, která je na jižním předměstí chorvatské Puly proběhla bez problému. I přes delší zastávky, aby se děti protáhly trvala 9 a půl hodiny. Ze dvou tradičních možností (přes Brno a Vídeň nebo směr přes České Budějovice) jsme zvolili tu přes Budějovice.


Příjezd do Veruda maríny.

Do maríny jsme dorazili díky cestě na noc v ranních hodinách. Bez problému jsme zaparkovali nedaleko restauarce Bunarina, odkud trajekt na ostrov Veruda odplouvá. Mimochodem restaurace je oblíbená a dobře zde vaří. Jsou zde dvě parkoviště a parkovat se dá i podél cesty. K našemu překvapení je parkování zdarma.


Nalodění proběhlo bez problémů, cesta na ostrov trvala jen necelých 10 minut. Cena trajektu je €2,50 na osobu. Při pobytu na ostrově se vyplatí koupit tzv bloček s jízdenkami na 20 jízd z a €35. Platit se dá ale jen v hotovosti.


Vstup na ostrov Veruda a registrace

Hned po vstupu na ostrov se musíte zaregistrovat a uhradit poplatek. Platí se za stan a počet osob na noc. Po uihrazení poplatku za pobyt si vyberete libovolné místo, kde chcete bydlet. Jestli zaberete 30m2 nebo 100m2 nikdo neřeší. Pokud máte hodně věcí sebou, můžete využít rozvoz jediným vozidlem na ostrově za €5.

Recepce kemp ostrov Veruda
Recepce kemp ostrov Veruda

Ceny:

  • za stan €8/noc (místní platí €4 stan/noc)

  • za osobu €8/noc, za dítě do 12ti let €4 (místní platí €3 za osobu/noc a dítě €1,50/noc)

Za naši rodinu jsme tak platili celkem €40/noc. Platí se předem za celý pobyt a lze platit kartou. Na recepci lze dobíjet mobilní telefony či powerbanky za poplatek €1. V bistru u recepce se prodává pití, točí pivko (jak jinak než Karlovačko, ale mají zde i Krušovice a Staropramen v plechovkách i skle). Koupit zde můžete i drobné pamlsky, oříšky, tyčky apod. Je tu i stánek se zmrzlinou za €1,50 kopeček.


Praktické odkazy:

 

Za kvalitní kemping a outdoor vybavení děkujeme




9 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Blog o udržitelném cestování

Novinky, zajímavosti, čísla a statistiky udržitelného cestování

bottom of page