top of page

1. díl - Rozhodnutí udělat reportáž z udržitelné dovolené

Aktualizováno: 3. 8. 2023


Udržitelná dovolená, Murmanská planina, Slovensko
Udržitelná dovolená, Murmanská planina, Slovensko

Cestování je důležité. Nové zkušenosti a mezilidská propojení nás sbližují a pomáhají nám překonávat bariéry. To si však může vybírat svou daň na naší planetě a jejích obyvatelích. Cestovní ruch má významný dopad na celkovou uhlíkovou stopu společnosti. Uhlíková stopa je měřítko emisí skleníkových plynů, zejména oxidu uhličitého (CO2), které jsou přímo nebo nepřímo způsobeny lidskou činností.


Udržitelná dovolená se zaměřuje na minimalizaci negativního dopadu cestování na životní prostředí, kulturu a místní komunity, a zároveň na podporu udržitelného rozvoje a ochranu destinací.


Turistika.cz podporuje udržitelné cestování


Vize Turistika.cz je založena na tom, že něčí zážitek nebo zkušenost jsou nenahraditelné informace. Projekt Turistika.cz motivuje zkušené turisty a cestovatele sdílet své zážitky a zkušenosti. Databáze více než 100 000 výletu, tras, cestopisů a zajímavých míst inspiruje při plánováná výletů, cest a dovolených téměř 5 000 000 lidí ročně.


Pro podporu samotné udržitelnosti, zejména v rámci cestování, přišel nápad motivovat rodinu k udržitelné dovolené, materiálně ji podpořit a tím i motivovat se o své zážitky podělit s turisty a cestovateli na této stránce a webu Turistika.cz.


Turistika.cz společně s partnery - outdoor obchody Český ráj outdoor a 4camping vybavili rodinu na měsíční kemping na ostrově kvalitním outdoorovým vybavením.


.... více v dalším příspěvku Výběr udržitelné dovolené a vybavení na pobyt

 

Za kvalitní kemping a outdoor vybavení děkujeme







16 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Blog o udržitelném cestování

Novinky, zajímavosti, čísla a statistiky udržitelného cestování

bottom of page